F-PRO - versiune limba Romana F-PRO - English version
F-PROFPro2
Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia
PROIECTE -> Proiecte 2018 -> ”Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabila a regiunii Sud-Vest Oltenia” id 105701

”Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabila a regiunii Sud-Vest Oltenia” id 105701

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Despre proiect

Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia – FPRO in parteneriat cu Asociatia pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila – INTEGRA si Centrul de Excelenta pentru Tineri – CexT deruleaza in perioada 04.01.2018 - 03.01.2021 proiectul: ” Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabila a regiunii Sud-Vest Oltenia” , cofinantat din Fondul Social European prin programul Operationl Capital Uman 2014-2020, cod proiect 105701.

Obiectivul general al proiectului: cresterea ocuparii la nivelul regiunii Sud Vest Oltenia, a competentelor antreprenoriale ale persoanelor fizice in vederea infiintarii de noi intreprinderi;

Grup tinta: 300 persoane, din care:

- 100 persoane someri/inactive;

- 50 femei in situatii de risc si 150 persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca;

Rezultate asteptate:

- 300 persoane certificate la cursul de competente antreprenoriale;

- 36 planuri de afaceri selectate si finantate;

- 36 de intreprinderi infiintate si monitorizate;

- 72 de locuri de munca nou infiintate;

Infografic proiect

Comunicate proiect

Comunicat lansare proiect

Comunicat recrutare grup tinta proiect

Conferinte proiect

Conferinta lansare proiect - galerie imagini

Publicitate proiect

Pliant proiect

Roll-up proiect

Publicitate proiect

Banner proiect

Anunturi proiect

1. Anunt selectie grup tinta

Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia anunță deschiderea înscrierilor pentru cursurile gratuite de antreprenoriat, unde cursanții vor învăța să scrie planuri de afaceri. În urma absolvirii cursului participanții vor primi o diploma recunoscută la nivel european. Cele mai bune planuri de afaceri vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile prin Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020. Persoanele interesate să devină antreprenori în regiunea Sud-Vest Oltenia ne pot contacta la: telefon/fax: 0351-416.041, email: office@fpro.ro.

2. Oportunități pentru antreprenorii de mâine

Într-un moment în care România face eforturi de restabilire a creșterii economice și de depășire a crizei economice și financiare mondiale, o atenție sporită ar trebui să se îndrepte asupra unei soluții ce s-a dovedit eficientă în alte state europene. Antreprenoriatul inovator și responsabil poate juca un rol important în contribuția la creșterea economică, precum și în depășirea unor provocărilor sociale majore (crearea de locuri de muncă și reducerea sărăciei). Soluția o reprezintă proiectele cu finanțare europeană care permit tuturor celor care își doresc să devină antreprenori să primească toate informațiile și susținerea de care au nevoie, precum și finanțări pentru a pune bazele unor viitoare afaceri de succes.
Cum se definește un antreprenor?
Un antreprenor este orice persoană care începe o afacere, fie urmând o idee de business deja existentă, fie transformând în realitate o idee inovatoare. Conform statisticilor, 85% dintre întreprinzătorii din întreaga lume construiesc afaceri bazate pe o idee deja existentă, în timp ce 15% dintre aceștia lansează inițiative bazate pe propria lor idee originală. Pe scurt, antreprenorii gândesc și acționează diferit față de restul lumii și, în cele din urmă, fac diferența. Aceștia pun în mod regulat întrebări provocatoare, observă lumea ca antropologi, țin legătura cu diverși oameni, experimentează pentru a găsi soluții noi, își asumă riscuri și încearcă puncte noi de vedere pentru a crea idei de afaceri originale. Inovația și spiritul antreprenorial merg întotdeauna împreună în contextul oricărui mediu competitiv din zilele noastre. Este mereu o provocare pentru companii să inventeze noi produse inovatoare, să-și restructureze strategiile interne și să creeze plusvaloare prin diferite moduri de gândire pentru a deveni extrem de competitive pe o anumită piață.


Oportunitate pentru antreprenorii olteni

Tu ai o idee de afacere și vrei să devii antreprenor? Înscrie-te la proiectul “Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabilă a Regiunii Sud-Vest Oltenia”, ce se derulează în perioada 04.01.2018 - 03.01.2021. “Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabilă a Regiunii Sud-Vest Oltenia” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cod proiect 105701, și este implementat de Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia, în parteneriat cu Asociația pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă și Asociația Centrul de Excelență pentru Tineri. Valoarea totală a proiectului Enterprise 2020 este de 5,446,361.06 lei, din care cofinanțare UE de 4.629.406,90 lei (85%).


Despre proiectul Enterprise 2020

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea ocupării la nivelul regiunii Sud Vest Oltenia a competențelor antreprenoriale ale persoanelor fizice în vederea înființării de noi întreprinderi, ca oportunitate pentru dezvoltarea de afaceri sustenabile și durabile și crearea a minim 72 noi locuri de muncă. În cadrul proiectului, 300 de persoane din regiunea Sud-Vest Oltenia care doresc să inițieze o activitate independentă și / sau să dezvolte o afacere și care fac parte din grupul țintă (șomeri; persoane inactive; angajați cu contract de muncă) pot participa la cursuri gratuite de antreprenoriat. Participanții la cursuri vor învăța să conceapă planuri de afaceri, primind diplome de competențe antreprenoriale recunoscute la nivel european. Cele mai bune 36 de planuri de afaceri vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile în cadrul proiectului.

Detalii și înscrieri la: telefon/fax: 0351-416.041, email: office@fpro.ro sau radu.cristea@fpro.ro, persoana de contact Gabriel Barbărasă, sau la sediul F-PRO, din Str.1 Decembrie 1918, bloc N11-12, parter, Brazda lui Novac, Craiova, Dolj.

Organizare caravane de informare in scopul identificarii si recrutarii in cele 5 judete din SV Oltenia

In cadrul proiectului vor fi organizate 5 caravene de informare, ce vor avea loc in toate judetele din regiunea SV Oltenia (Dolj, Olt, Mehedinti, Valcea, Gorj). Campaniile vor fi postate atata pe pagina de facebook cat si pe pagina proeictului. Acestea vor include informarea publicului cu privire la programul de formare antreprenorială, precum și cu privire la metodologia de selecție a grupului țintă și, ulterior, a planurilor de afaceri ce vor fi sprijinite în cadrul proiectului.

Media plan derulare spoturi radio

Media plan difuzare spot radio - Craiova

Media plan difuzare spot radio - Slatina

Media plan difuzare spot radio - Severin

Media plan difuzare spot radio - Targu Jiu

Media plan difuzare spot radio - Valcea

Update !

Caravana de informare Craiova

Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia, în parteneriat cu Asociația pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă și Asociația Centrul de Excelență pentru Tineri, te invită luni, 16 aprilie 2018, începând cu ora 11.00, în Craiova, pe str. Bibescu, nr. 12 (Hotel Parc), la întâlnirea cu Caravana de Informare a proiectului “Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabilă a regiunii Sud-Vest Oltenia”. Enterprise 2020 se derulează în perioada 04.01.2018 - 03.01.2021 și este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cod proiect 105701. În cadrul proiectului, 300 de persoane din regiunea Sud-Vest Oltenia care doresc să inițieze o activitate independentă și / sau să dezvolte o afacere și care fac parte din grupul țintă (șomeri; persoane inactive; angajați cu contract de muncă) pot participa la cursuri gratuite de antreprenoriat. Participanții la cursuri vor învăța să conceapă planuri de afaceri, primind diplome de competențe antreprenoriale recunoscute la nivel european. Cele mai bune 36 de planuri de afaceri vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile în cadrul proiectului. Despre proiectul Enterprise 2020 Valoarea totală a proiectului Enterprise 2020 este de 5,446,361.06 lei, din care cofinanțare UE de 4.629.406,90 lei (85%). Obiectivul general al proiectului constă în creșterea ocupării la nivelul regiunii Sud Vest Oltenia a competențelor antreprenoriale ale persoanelor fizice în vederea înființării de noi întreprinderi, ca oportunitate pentru dezvoltarea de afaceri sustenabile și durabile și crearea a minim 72 noi locuri de muncă. Vino la Caravana de Informare Ai o idee de afacere? Vino să afli cum poți să transformi cu ajutorul echipei Enterprise 2020 ideea ta într-o afacere de succes! Află mai multe detalii despre proiectul “Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabilă a regiunii Sud-Vest Oltenia” în cadrul Caravanei de Informare ce poposește luni, 16 aprilie 2018, în Craiova. Îți dăm întâlnire începând cu ora 11.00, pe str. Bibescu, nr. 12 (Hotel Parc)! Dacă te-ai hotărât deja să participi la proiect, te poți înscrie la: telefon/fax: 0351-416.041, email: office@fpro.ro sau radu.cristea@fpro.ro, persoana de contact Gabriel Barbărasă, sau la sediul F-PRO, din Str.1 Decembrie 1918, bloc N11-12, parter, Brazda lui Novac, Craiova, Dolj.


Caravana de informare Drobeta Turnu Severin

Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia, în parteneriat cu Asociația pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă și Asociația Centrul de Excelență pentru Tineri, te invită miercuri, 18 aprilie 2018, începând cu ora 15.00, în Drobeta Turnu Severin, pe str. Crișan, nr. 25 (Casa Tineretului), la întâlnirea cu Caravana de Informare a proiectului “Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabilă a regiunii Sud-Vest Oltenia”. Enterprise 2020 se derulează în perioada 04.01.2018 - 03.01.2021 și este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cod proiect 105701. În cadrul proiectului, 300 de persoane din regiunea Sud-Vest Oltenia care doresc să inițieze o activitate independentă și / sau să dezvolte o afacere și care fac parte din grupul țintă (șomeri; persoane inactive; angajați cu contract de muncă) pot participa la cursuri gratuite de antreprenoriat. Participanții la cursuri vor învăța să conceapă planuri de afaceri, primind diplome de competențe antreprenoriale recunoscute la nivel european. Cele mai bune 36 de planuri de afaceri vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile în cadrul proiectului. Despre proiectul Enterprise 2020 Valoarea totală a proiectului Enterprise 2020 este de 5,446,361.06 lei, din care cofinanțare UE de 4.629.406,90 lei (85%). Obiectivul general al proiectului constă în creșterea ocupării la nivelul regiunii Sud Vest Oltenia a competențelor antreprenoriale ale persoanelor fizice în vederea înființării de noi întreprinderi, ca oportunitate pentru dezvoltarea de afaceri sustenabile și durabile și crearea a minim 72 noi locuri de muncă. Vino la Caravana de Informare Ai o idee de afacere? Vino să afli cum poți să transformi cu ajutorul echipei Enterprise 2020 ideea ta într-o afacere de succes! Află mai multe detalii despre proiectul “Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabilă a regiunii Sud-Vest Oltenia” în cadrul Caravanei de Informare ce poposește miercuri, 18 aprilie 2018, în Drobeta Turnu Severin. Îți dăm întâlnire începând cu ora 15.00, pe str. Crișan, nr. 25 (Casa Tineretului)! Dacă te-ai hotărât deja să participi la proiect, te poți înscrie la: telefon/fax: 0351-416.041, email: office@fpro.ro sau radu.cristea@fpro.ro, persoana de contact Gabriel Barbărasă, sau la sediul F-PRO, din Str.1 Decembrie 1918, bloc N11-12, parter, Brazda lui Novac, Craiova, Dolj.

Stire postata si pe Jurnal de Mehedinti

Caravana de informare Olt/Slatina

Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia, în parteneriat cu Asociația pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă și Asociația Centrul de Excelență pentru Tineri, te invită vineri, 20 aprilie 2018, începând cu ora 12.00, în Slatina, pe str. Crișan, nr. 1 (Hotel Parc - Salon Doina), la întâlnirea cu Caravana de Informare a proiectului “Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabilă a regiunii Sud-Vest Oltenia”. Enterprise 2020 se derulează în perioada 04.01.2018 - 03.01.2021 și este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cod proiect 105701. În cadrul proiectului, 300 de persoane din regiunea Sud-Vest Oltenia care doresc să inițieze o activitate independentă și / sau să dezvolte o afacere și care fac parte din grupul țintă (șomeri; persoane inactive; angajați cu contract de muncă) pot participa la cursuri gratuite de antreprenoriat. Participanții la cursuri vor învăța să conceapă planuri de afaceri, primind diplome de competențe antreprenoriale recunoscute la nivel european. Cele mai bune 36 de planuri de afaceri vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile în cadrul proiectului. Despre proiectul Enterprise 2020 Valoarea totală a proiectului Enterprise 2020 este de 5,446,361.06 lei, din care cofinanțare UE de 4.629.406,90 lei (85%). Obiectivul general al proiectului constă în creșterea ocupării la nivelul regiunii Sud Vest Oltenia a competențelor antreprenoriale ale persoanelor fizice în vederea înființării de noi întreprinderi, ca oportunitate pentru dezvoltarea de afaceri sustenabile și durabile și crearea a minim 72 noi locuri de muncă. Vino la Caravana de Informare Ai o idee de afacere? Vino să afli cum poți să transformi cu ajutorul echipei Enterprise 2020 ideea ta într-o afacere de succes! Află mai multe detalii despre proiectul “Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabilă a regiunii Sud-Vest Oltenia” în cadrul Caravanei de Informare ce poposește vineri, 20 aprilie 2018, în Slatina. Îți dăm întâlnire începând cu ora 12.00, pe str. Crișan, nr. 1 (Hotel Parc - Salon Doina)! Dacă te-ai hotărât deja să participi la proiect, te poți înscrie la: telefon/fax: 0351-416.041, email: office@fpro.ro sau radu.cristea@fpro.ro, persoana de contact Gabriel Barbărasă, sau la sediul F-PRO, din Str.1 Decembrie 1918, bloc N11-12, parter, Brazda lui Novac, Craiova, Dolj.
Poze caravana Targu Jiu
Poze caravana Ramnicu Valcea


Regulament concurs planuri de afaceri

Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia anunță publicarea regulamentului pentru concursul de planuri de afaceri din cadrul proiectului:” Enterprise 2020 – Antreprenori responsabili pentru dezvoltarea durabila a regiunii Sud-Vest Oltenia” (id - 105701). Regulamentul si anexele sunt disponibile: Aici

Pentru clarificări/informații suplimentare, vă invităm să ne contactați la office@fpro.ro.

Informatii utile

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati - > www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezintă in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.ROMÂNA     ENGLISH

Timbru UE

Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Pentru informatii despre celelalte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in România, cât si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati pagina web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in România

Pagini web, gazduire website si web design