F-PRO - versiune limba Romana F-PRO - English version
F-PROFPro2
Federatia Patronatelor din Regiunea Oltenia
PROIECTE

PROIECTE

Proiecte cu finantare externa derulate de F-PRO

F-PRO a urmarit in decursul celor 4 ani de existenta dezvoltarea mediului de afaceri si facilitarea alinierii IMM-urilor din regiunea Sud Vest Oltenia la exigentele impuse de economia de piata si piata unica europeana.  Aria de cuprindere a proiectelor dezvoltate de F-PRO a permis consolidarea credibilitatii sale ca si exponent al intereselor IMM-urilor in Regiunea Sud Vest Oltenia si la nivel transfrontalier (Romania-Bulgaria), cat si formarea si perfectionarea unei echipe de specialisti in managementul de proiecte si furnizarea de servicii adecvate catre IMM-uri:


I. Titlu proiect: Dezvoltarea zonelor transfrontaliere Romano-Bulgare printr-o strategie comuna de promovare a proiectelor mari cu finantare UE si in Parteneriat Public Privat (PPP)

Scopul proiectului este identificarea si prioritizarea proiectelor mari de infrastructura promovate de organizatiilor locale, respectiv Consilii judetene, primarii, din zona transfrontaliera romano-bulgara cuprinzand judetele Dolj, Olt, Teleorman, pe de o parte si Vidin, Montana, Pleven prin intermediul programului Phare CBC si PPP si stabilirea unui parteneriat transfrontalier si a unei strategii comune care sa asigure implementarea conjugata.

Localizare: Dolj, Olt, Teleorman (Romania) si Vidin, Montana, Pleven (Bulgaria).


II. Centrul de evaluare si stimulare a potentialului profesional si antreprenorial pentru tineri

Scopul proiectului: Facilitarea, evaluarea si abilitarea accesului tinerilor absolventi pe piata muncii in functie de abilitati, calificari si potential ca instrument sistemic pentru stimularea fortei de munca.

Localizare: Oltenia, Dolj, Craiova.


III. Serviciile in turism - mijloc de reducere a somajului in judetul Dolj

Scopul proiectului: il reprezinta cresterea capacitatii de ocupare a fortei de munca si combaterea excluziunii sociale prin calificarea si recalificarea somerilor din judetul Dolj la standarde europene in meserii specifice activitatii de turism si masuri active de mediere pe piata fortei de munca.

Localizare: Dolj, Regiunea SV Oltenia, Craiova


IV. Evaluarea riscurilor din industria alimentara si sectorul agricol din Romania si Bulgaria in perspectiva implementarii standardelor UE.

Scopul proiectului este de a imbunatatii IMM-urile (in special din industria alimentara si sectorul agricol) si posibilitatile angajatilor de a anticipa modificari in mediu de afaceri si de a implementa noi standarde de protectie si calitate, ca impact in aproprierea integrarii Europene.

Localizare: Romania -Craiova; Bulgaria – Pleven


V. Dezvoltarea resurselor umane din turism – mijloc de sustinere a potentialului  economic din Oltenia si combatere a excluziunii sociale.

Scopul proiectului este promovarea cresterii productivitatii, calitatii la locul de munca, competitivitatii si adaptabilitatii resurselor umane din turism pentru diminuarea deficitului de competente in sectorul turistic.

Localizare: judetele regiunii Oltenia, SV Oltenia, localitatile si principalele orase din Oltenia

VI. Promovarea si implementarea acquis-ului comunitar in domeniul protectiei mediului pentru sustinerea dezvoltarii agentilor economici si a protejarii intereselor comunitatii de afaceri din Regiunea Sud-Vest Oltenia

Scopul proiectului il reprezinta cresterea implicarii sectorului neguvernamental in promovarea si implementarea acquis-ului comunitar in domeniul protectiei mediului, in vederea sustinerii dezvoltarii agentilor economici din Regiunea Sud-Vest Oltenia si a protejarii intereselor comunitatii de afaceri, in contextul unei Europe unite.

Localizare: Sud Vest Oltenia, judetele Dolj, Olt, Valcea, Mehedinti, orasele: Craiova, Corabia, Valcea si Dr. Tr. Severin


VII. Impreuna pentru un mediu mai curat-campanie comuna de promovare si constientizare privind protectia si dezvoltarea durabila a mediului in regiunea transfrontaliera Sud-Vest Oltenia (Romania)/Nord-Vest (Bulgaria)
Scopul proiectului este sa contribuie la cresterea gradului de promovare si constientizare privind protectia si dezvoltarea durabila a mediului in regiunea transfrontaliera Sud-Vest (Romania)/Nord-Vest (Bulgaria).
Localizare: Sud-Vest Oltenia (Romania) /Nord-Vest (Bulgaria).


VIII. Proiect CJ DolJ: Europa – o casă nouă cu obiceiuri noi: conştientizarea populaţiei rurale din judetul Dolj privind oportunităţile şi perspectivele pe care le oferă integrarea României în Uniunea Europeană 
Obiectivele generale ale proiectului sunt:

  • Creşterea gradului de conştientizare a populaţiei rurale din judeţul Dolj privind accesarea fondurilor europene;

  • Imbunătăţirea nivelului de promovare şi înţelegere a rolului şi importanţei Uniunii Europene în mediul rural.Proiectele au fost finantate prin  Phare CBC - FCPM, Phare CES - DRU, Phare Micro-proiecte, Phare Societatea Civila, Consilul Judetean Dolj.ROMÂNA     ENGLISH

Timbru UE

Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.
Pentru informatii despre celelalte programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in România, cât si pentru informatii detaliate privind statutul de membru al României la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati pagina web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in România

Pagini web, gazduire website si web design